het koor

Wie zijn Panties & Bretels?

Panties & Bretels is een klein en enthousiast koor uit Leeuwarden dat meerstemmige a capella muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw ten gehore brengt, variërend van close-harmony tot popsongs, altijd a capella en altijd met plezier!

Momenteel bestaat Panties & Bretels uit:
– Bassen: Frans, Roel en Geart
– Tenoren: Jan Harm, Jannie en Caroline
– Alten:  José, Jetty, Ineke en Douwine
– Sopranen:  Mariska, Wiesje

Panties & Bretels staat vanaf oktober 2023 onder leiding van Vronie de Vreeze

Historie

Panties & Bretels bestaat sinds 1992. Het idee om Panties & Bretels op te richten is niet ontstaan tijdens een verkleedpartij, maar onder de afwas. Een aantal vrienden kwam geregeld bij elkaar om te dineren. Al snel bleek het hoogtepunt van de avond de afwas te zijn. Dan werd een lied ingezet en iedereen zong mee in alle tonen en aarden, begeleid door het gerammel van vaatwerk. Na verloop van tijd verdwenen soep, salades, ovenschotels en toetjes van het menu. Voortaan was er nog maar één gerecht: zingen, onder leiding van een echte chefkok, de dirigent!

Panties & Bretels werd achtereenvolgens gedirigeerd door Marijke Groothuis (tot 2004), Saskia Heeringa (2004-2011 en 2016-2017) , Jannie Geertsma (2011-2015), Janny Kok (2017-2023), Jeroen Herben (2023).